Табелки, на които са били изписани куплети от безсмъртното произведение на Христо Ботев "Хаджи Димитър", са изчезнали. Те са били поставени по пътеката "Халката" в Природен парк "Сините камъни", но неизвестни са ги премахнали.

Марин Тодоров, човекът който сигнализира за станалото, споделя, че много хора са се радвали на инициативата и дори са разказвали на децата си за забележителната личност на героя - роден от Сливен, на който са посветени стиховете.

"Обществото би ви простило, единствено ако сте ги откраднали, за да научите баладата наизуст. Това последното обаче, едва ли ще се случи", обръща се Тодоров към крадците.

Цялата история може да прочетете в неговата неговата публикация:

"Преди няколко месеца по пътеката за "Халката" в ПП "Сините камъни" бяха поставени табелки с баладата за Хаджи Димитър. Вървейки нагоре, с нетърпение очакваш да прочетеш следващия куплет, закачен на някое дърво.

Срещал съм хора от други градове, които се спираха и с вълнение ги четяха, а родители ги четяха на децата си и разказваха за "Войводата". Караха те да се чувстваш горд че си БЪЛГАРИН ! За жалост вече ги няма !!! А на тоя (тия) на които "пречеха" мога да кажа само едно: Вие сте българи но.... с малко "б".

Прочетете и вникнете в текста и ще разберете, колко е голяяяяяма разликата между вас и ЧОВЕКА, на който Христо Ботев е посветил тази балада!

Обществото би ви простило, единствено ако сте ги откраднали за да научите баладата наизуст. Това последното обаче, едва ли ще се случи, защото индивиди като вас нямат умствения капацитет да го направят. — чувствам се вбесен."

 

Случаят буди обществено възмущение в сливналии, които осъждат проявата, която руши едно добро дело.

"Възмутена съм! Ако някой иска да научи стихотворението може да го направи и без да свали табелите. Много добра е идеята на хората, които са отделили време и средства да поставят табелите. Прекланям се пред тях! А останалите са просто дребни човечета", пише  Росица Господинова

"Моето мнение е че никой българин, с българско самосъзнание, не би ги пипнал, а би се гордял с тях и би ги пазил. Този, който е посегнал на това, го е направил или от завист, или от неграмотност! Много жалка постъпка!", добавя Ваня Димитрова

"Има хора които желаят хубавото за народа си , но има и такива които само рушат и тъпчат това което някои са построили и направили нещо хубаво и добро за възпитанието на децата ни?", коментира Тодорка Иванова.

"За пореден път съм потресена от простотията на някои хора! Каквото и да се каже, ще е малко!? За мен такива хора трябва да бъдат наказвани със закон! Докато са без наказани, едни ще градят, другите ще рушат!", смята Веселина Илиева.

"На някой му пречат на самочуствието. Трудно се постигат идеали с празни глави, а цитатите вероятно напомнят на някой точно за това", пише Венцеслава Табакова.

"Едни градят, други рушат! Никога няма да се оправим, докато простащината върлува", пише Гиргина Кръстева.

"Хаджи Димитър" е  напечатана за първи път във в. "Независимост" през 1873 г. Кога точно е създадена, обаче не се знае. Захари Стоянов по спомени на съвременници твърди, че Ботев я е декламирал дълго преди публикацията. С малки поправки

стихотворението е публикувано в "Песни и стихотворения" . Нейно вдъхновени е подвигът на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, която преминава Дунева през 1868 година и води множество битки с редовна османска войска и военизирано турско население.