Гневен потребител, възмущаващ се от опашка хора, чакащи пред Социално подпомагане в Ловеч изрази възмущението и недоволството си от създалата се тълпа във Facebook.

Ето какво написа Альоша Демиров:

"Започна приемането на молби за отоплителна помощ. Пред Социално подпомагане в Ловеч тълпа от хора по стълбите и чак до площада. На входа - служителка пуска по няколко човека за формуляри. Дали е толкова трудно да вземе свитък формуляри и да ги раздаде на хората, а който има нужда от допълнителни указания да чака??? Горещо е, а болшинството от хора са инвалиди. Задължително ли трябва да се устройва "панаир" пред сградата на НАП, задължително ли е, когато държавата подпомага някой да създава бюрократични проблеми и да се гаври с нуждаещите се??? Може би целият град трябва да забележи колко сме важни, колко без нас не може и колко сме затрупани с работа ние от Социално подпомагане?!"

Под публикацията на мъжа се развихря и дискусия относно срока на подаване на документите и дали трябва човек да се "юрне" още от първия ден, за да подава документи: "А какъв е срокът за подаването им и защо е нужно човек да се юрне от първия ден? Когато може да се пусне декларация за такава помощ до 31 октомври, какво налага да се блъскат по опашките", пита под поста Георги Тодоров.

Заглавната снимка на новината е илюстративна.