30 автомобила се сдобиха с "честитки" за неправилно паркиране до новата сграда на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Нашарената с глоби редица возила е заснета от млад мъж, който споделя видеото в мрежата.

Публикацията породи различни мнения за това правилно ли са санкционирани водачите или не.

"Има знак забранено паркирането и престой", лаконичен е Никола С. "Нарушил, написа ли им. Не знам какви са тези драми. Всеки Ганьо иска да е европеец, ма по балкански начин. Той може да прави каквото си иска.", добавя Георги Б.

Други смятат, че виновна в тази ситуация е Общината.

"Общината е длъжна да си направи сметката колко точно място има в тоя скапан град за хора и коли и да престане да издава разрешителни за строеж на сульо и пульо да прави оазиси и тем подобни. Няма място да се обърнеш, половината община Смолян си накупи апартаменти в Пловдив, да не говорим за околните села. Всяко семейство е с по 10 коли и постоянно цъфтят нови комплекси и кооперации, само Пловдив ли става за живеене в цяла югозападна България?", отбелязва Камен А.

Не липсват мнения и че акцията е само и единствено за прибиране на пари.

"Не оправдавам нарушилите, но това е за пари, не за вкарване на ред по пътищата. Бул. Свобода , дясна секция на светофара, дясна лента само паркирани автомобили при знак забраняващ спирането, глобени нула. "Васил Априлов" вечно има някой на дюнерите спрял. Знак има, глобени от дъжд на вятър. Четвъртък пазара също, примери хиляди, ама така е по-лесно", категоричен е Десислав.

Кадри: Георги Божилов