След кошмарния инцидент късно снощи, при който загина дете, жители на София планират да организират протест. Те искат справедливост за виновния водач. Хората смятат да се съберат в 18 часа на злополучното място до пешеходната пътека, на която загина 15-годишно дете.

Трагедията в София: Колата е влачила детето около 100 метра

„Нека днес 03.09 в 18 ч се съберем на пешеходна пътека на ул. „Шишман“ и „Гурко“, където беше убито едно невинно дете. Да поднесем цвете в негова памет, и на всички УБИТИ деца по пътищата на България,“ написа Петя Иванова в социалната мрежа.

„Нека не е само днес! Нека изявим ясна непоносимост към това, което се случва! Не може всеки ден да умират хора! Не може всеки втори да кара след употреба на алкохол и наркотици! Не може да мълчим! Стига!,“ пишат под публикацията.

Ето я колата, с която е прегазено 15-годишното момче в София

„Трябва да се въведе термина пътно УБИСТВО,“ пишат още.

Припомняме, че 37-годишен мъж, след употреба на алкохол и несъобразена скорост причини трагедията. Няма все още повдигнати обвинения срещу мъжа, но това ще се случи до края на деня. От Софийска градска прокуратура уверяват, че ще поискат първоначално задържане до 72 часа, а след това постоянен арест.

Излязоха резултатите от кръвните проби на шофьора, убил дете в София