Жена е била нападната посред бял ден в Сливен. За това сигнализира самата тя в социалната мрежа. По думите ѝ непознат мъж я блъснал и повалил на земята и откраднал чантата ѝ. Крадецът побягнал, а Маша Генчева се развикала за помощ. В този момент млади момчета се отзовават и настигат мъжа.

Успяват да вземат откраднатата дамска чанта и да я върнат на пострадалата. Маша и синът ѝ са изключително благодарни за благородната постъпка. Те наричат младите ученици герои и призовават всички да последват техния пример.

Вижте какво написаха Маша и синът ѝ:

“Днес към 17,40 часа между Театъра и Митрополията ме нападна крадец. Блъсна ме на земята и грабна чантата ми. Хукна към градинката и ледената пързалка. Развиках се - крадец, крадец, дръжте го. Случайно минаващи момчета го подгониха и успяха да го настигнат. Пресрещнаха ме и ми върнаха чантата. БЛАГОДАРЯ ИМ ЗА БЪРЗАТА РЕАКЦИЯ И ЧОВЕЩИНАТА! ИМА СВЕСТНИ И БЕЗСТРАШНИ МЛАДЕЖИ В СЛИВЕН,” пише жената.

„Моите ангели-спасители вече не са анонимни. От коментари в групата разбрах, че са ученици 9-ти клас в ППМГ "Добри Чинтулов". ГЕОРГИ, ДОБРОМИР, ВИКТОР, АНДРЕЙ И ТОЛГА, поклон пред Вас и Вашите родители! Благословени да сте, момчета!,“ допълни тя.

Маша Генчева

„Изключително съм благодарен на момчетата, които са помогнали на майка ми. Не мога да повярвам на това, което се случило в центъра на града по сред бял ден! Изключително съм благодарен на момчета, които са сторили това добро и са помогнали. За мен това е чудо и виждам, че все още има надежда в България!!! Тези момчета са герои и трябва да са пример за подражание! Надявам се всички да вземат пример от тях, без значение от възрастта! Много е неприятно, когато си далеч и не можеш да защитиш близките и хората, които обичаш. Но още веднъж момчета вие сте герои и всички, които са около вас трябва да знаят това!,“ това написа синът на Маша.