Трогателно видео публикува волейболистката Златина Друмева в профила си в социалната мрежа Facebook.

Във видеото Златина е подбрала кадри от щастливите мигове в живота на плевенска треньорка по волейбол Стефка Великова, която ни напусна на 59-годишна възраст.

"Липсвате ни, Тренер… Вашето озаряващо присъствие, Вашата усмивка, Вашата доброта и вдъхновение, топлите Ви прегръдки, обичта, примера и надеждата, с които докоснахте всеки от нас! Любовта ни към Вас е безкрайна… Ние знаем, че ще ни помагате, напътствате и ще ни водите към нови победи не само в спорта, но и в живота…", написа Златина Друмева.

Президентът и треньор на Волейболен клуб "Олимпиец" почина след тежко пътнотранспортно произшествия край Ловеч, в което живота си загубиха и състезателите Калоян Минков и Симеон Симеонов. В Плевен бе обявен Ден на траур. Знамената пред сградата на общината бяха свалени наполовина.

"Обичаме Ви! Заедно завинаги!", написа още Друмева към трогателното видео.

Междувременно бившият кмет на Плевен Георг Спартански предложи волейболната зала в града да носи името на Стефка Великова. 

В социалната мрежа Спартански написа: "Стефка беше човек с голямо сърце, винаги усмихната, лъчезарна, изключително сърдечна, завладяващо позитивна, с много идеи и инициативи, насочени към децата и младежите на нашия град, голям спортист и активен гражданин.

Тя остави ярка диря в живота на града ни, беше обичана и уважавана от хилядите плевенчани, които часове наред се сбогуваха с нея в църквата "Св.Николай". Във връзка с трагичната ѝ гибел, позволявам си да направя едно публично предложение до новоизбраните кмет и общински съветници на Община Плевен: Стефка Великова заслужава да бъде именувана на нейно име основно ремонтираната волейболна зала в спортния комплекс "Спартак", където години наред тренираше и възпитаваше волейболните таланти на нашия град!".

Великова е майка на бившия национал и настоящ капитан на баскетболния Левски Асен Великов и съпруга на един от най-успешните ни баскетболни треньори - Дарин Великов. Тя бе сред най-активните спортни деятели на Плевен. В началото на 2023 година тя успя да възроди мъжкия волейбол в града след повече от 40 години прекъсване. Нейната амбиция била да възроди волейбола в Плевен и категорично е вярвала, че има възможност градът да си възвърне старата спортна слава. Великова е известна в Плевен с доброто си сърце и множеството благотворителни кампании, които е организирала, за да помага на нуждаещи се.

"Незабравима!", "Много липсва! Не се забравя такъв човек", "Ще живее винаги в сърцата ни!", "Поклон Стефче! Почивай в мир! Дано си на по-добро място!", "Плевенската Лейди Даяна", "Прекрасен човек! Уникална жена! Завинаги в сърцата ни!", гласят малка част от коментарите под видеото, публикувано от Златина Друмева.

Разследват страшната катастрофа, в която загинаха волейболисти и Стефка Великова

Волейболистка: За Стефка Великова не мога да говоря в минало време

Предлагат волейболната зала в Плевен да носи името на Стефка Великова