Птичето на снимката се казва Уни и е било убито.

Това се случило заради "беля", извършена от три деца, които избрали да го ударят с раница, а после да си поиграят с мъртвото телце.

Безмислена агресия към живо същество, която се случва не за първи път, ще се случва и за напред. Но проява, която буди наболели въпроси към родителите за децата, които възпитават.

Според Маги Томова, жената отгледала питомното гардже, причината за агресията е в "безотговорната" връзка родител-дете. "Един въпрос ме мъчи, защо тези деца намират това за нормално", пита се Томова. "Уни беше убит от деца, напълно осъзнато. Деца, които утре ще наранят и човек. Деца които растат на произвола на съдбата. Деца, които утре ще посегнат на моето или вашето дете", пише Томова.

Но да се върнем на историята.

Пилето било намерено, паднало от гнездо преди време. Хора искали да го върнат отново на дървото, но това се оказало невъзможна задача. Затова те поели грижите за него и го отгледали от бебе, а то им се отблагодарило с доверие. Останало край тях, съжетелствайки с кучета и котки.

Един ден Уни се оказал навън, а там бил ударен с раница. Друго дете го довършило, удряйки с пръчка.  После 8-годишните герои на историята поразмятали тялото по катерушка. Деянието им било разкрито, а едно от тях само разказало за случката.

  "Вие интересувате ли се вашите деца, какво правят докато са навън? Интересувате ли се с кого контактуват? Интересувате ли се какви личности се изграждат от тях", обръща се жената към родителите на подрастващи.

Вижте историята, споделена от  Маги Томова:

Редактирам поста, за да добавя, какво точно се е случило, след като намерихме децата. От съображение няма да кача снимки, но всичко го има записано. Обяснението на едното дете беше, че другото е ударило Уни с раницата, а третото го е довършило удряйки го с пръчка, а след това се погаврили малко с него, размятайки го по катерушката за игра.
И в допълнение на 8 години са и тримата.
Това което се случи с Уни, стана снощи в 20.45 мин., чудя се защо 8 -годишни деца са били сами навън по това време.
Това е Гаго, Гага, Унуфрий, Уни. Едно птиче, което научи всички нас на много.

Историята на Уни започва така..... Преди повече от два месеца, Уни падна от някъде, след многобройни опити да намерим гнездото му и да го върнем, Уни просто остана при нас. Хранехме го така както възрастните екземпляри хранят бебетата си, давахме му вода. С времето се научи да се грижи сам за себе си, успя да направи и няколко кратки полета, но все пак остана при нас. Беше благодарен, вярваше ни.
Уни живееше в хармония с две кучета и няколко котки. Уни ни посрещаше всяка сутрин, нощуваше на короната на най-високото дърво в района. Едно прекрасно животинче, с повече разум от човека.
Историята звучи прекрасно нали?
Уни обаче намери своята смърт по най - ужасния начин.

И сега искам да се обърна към всички родители? Вие интересувате ли се вашите деца, какво правят докато са навън? Интересувате ли се с кого контактуват? Интересувате ли се какви личности се изграждат от тях?

Уни беше убит от деца, напълно осъзнато. Деца, които утре ще наранят и човек. Деца които растат на произвола на съдбата. Деца, които утре ще посегнат на моето или вашето дете.... Един въпрос ме мъчи, защо тези деца намират това за нормално. И сега какъв е изхода от тази ситуация... Ние не можем да върнем Уни, той намери съдбата си, може би така му е писано, може би обаче, грешката е някъде там..... В безотговорното отношение родител - дете.
Искам да помоля всички до които ще стигне този пост. НИКОЙ НЕ КАРА НИКОГО НА СИЛА ДА ОБИЧА ЖИВОТНИТЕ. МОЛЯ ВИ ОБАЧЕ, УЧЕТЕ ДЕЦАТА СИ ДА УВАЖАВАТ ВСЯКО ЖИВО НЕЩО, ДА УВАЖАВАТ ПРИРОДАТА!!! НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ГИ ОБИЧАТЕ И ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ТЯХ. НО СПРЕТЕ ДА ГИ НАРАНЯВАТЕ И УБИВАТЕ. БЪДЕТЕ ХОРА, А НЕ ДИВАЦИ!!!