40-годишният Младен Ковачки е загинал в опит да спаси хора в огнения ад в Благоевград, съобщи местният сайт Пирински.

Ето какво пише Кристина Никова:

"Снощи е починал един герой-без екипировка се е качил в горящ блок в гр. Благоевград, защото мъжкото му сърце не е издържало да гледа как горят и се задушават деца и старци. Осъзнава, че е опасно, но е поставил техният живот пред своят. Не го познавам, но много ме е яд, защото светът има нужда от такива човечни хора. МЛАДЕН КОВАЧКИ на 40 години-запомнете това име и се гордейте, че тук е живял такъв човек и се молете за душата му и за вас се молете, защото утре и вие може да имате нужда от човек като МЛАДЕН."

Пожар в блок в Благоевград! Блокирани са майка с едногодишните й близнаци ВИДЕО

40-годишният Младен Ковачки и 61-годишната Евдокия Китанова, починаха в огромния пожар в блок 18 на Струмско-център. В огъня е изгорен и 79 годишният дядо Митко, притежател на жилището на 7-мия етаж, от който потегли пожара при който с изключение на трите жертви има и 12 обгазени, минали през двете лечебни заведения в града.

Младен е умрял в опит да оказва помощ на горните етажи, качил се при съседите, задушил се и попаднал в пламъците. Хората в блока го познават като положително и дружелюбно момче, което безусловно се хвърляло в огъня, когато би трябвало да помогне на някого. Евдокия не съумяла да излезе задушила се и издъхнала на стълбите пред личния си апартамент.

Двамата бяха открити преди огнеборците да намерят дядо Митко овъглен в жилището му, откакто съумяха да се доберат до неговото жилище. Старецът съзнателно останал в горящия апартамент, без значение от опитите на съседите му да му оказват помощ. Овдовял недавна, изгубил и наследник преди време, старият човек като че ли отказвал да живее.

Под наблюдение в "Пирогов" се намират близначетата от пожара в Благоевград

Две бебета на 38 дни, съседи на горящия апартамент бяха превозени за Пирогов, поради обгазяване. Помощ потърсиха десетки от блока, които огнеборците изтеглиха. Тежка избавителна интервенция за пожарникари и служители на реда. Огнеборците влизаха в задимения блок и извеждаха един по един обгазените. С вишка сваляха стари хора от горните етажи.

Пожарникарите безусловно падаха по стълбите, до момента в който носят потърпевшите хора. В такива случаи не ни остава нищо друго с изключение на да се поклоним пред труда им, работата им, която всекидневно заплашва личния им живот. Голяма покруса. Безмерна болежка и съществени проблеми за хората от блока, чийто жилища са наводнени и опушени.

Снощи регионалният шеф Н. Шушков разгласи, че е обезпечен хотел за потърпевшите, само че съвсем всички са отседнали при родственици. Щетите от пожара са големи. Няма непострадало семейство. И през днешния ден пред блока има хора. Апартаментът на 7-мия етаж наподобява злокобно, напомняйки за снощния огнен пъкъл.