Очевидец на жестока катастрофа разказа за доблестната постъпка на младежи.

Михаил И. споделя, че в през нощта на 23 декември тежък пътен инцидент станал между Аксаково и Стожер. Лек автомобил се преобърнал и избухнал в пламъци. Вътре останало младо момиче, което момчетата успели да измъкнат от пламналата кола, рискувайки собствения си живот.

После те успели да потушат и горящата машина, която била с поставена газова уредба. Михаил И. отбелязва смелото поведение на мъжете, но отбелязва и апатията на други водачи, които просто преминавали по пътя - без дори да спрат.

"Респект, младежи! Докато възрастните шофьори подминаваха ПТП-то с тежките коли, никой от тях не спря, подминаваха все едно на тях не може да се случи, защо бре? Това можеше да е ваш познат, близък или роднина. Явно младите имат по-големи сърца", пише Михаил И.

Бъдни вечер е! Честваме Рождество Христово

"Респект и уважение към младите момчета. Това добро ще ви се върне многократно", допълва мъжът.

Случаят е разказан в социалната мрежа и предизвика вълна от положителни реакции. Хората са възхитени от смелата постъпка, надявайки се имената на младежите да станат ясни.

Вижте някои от коментарите:

"Респект за младите момчета и постъпката им, която е достойна за уважение! Да спасиш човешки живот, без да помислиш за своя, е героизъм", пише  Живка М.
 "Браво! Давайте пример, доброто е заразно", пише  Васко Е.
 
"Браво! Дано много хора вземат поука от вашата добра и хуманна постъпка!", допълва жена.
 
"Браво на момчетата! Ако някой знае кои са, нека им напише имената!", пише Деспина И.

Вижте и целия разказ за случая, споделен във Facebook  от Михаил И.:

"На 23.12 имаше катастрофа между Аксаково и Стожер. След 23:00 ч. Едни млади момчета измъкнаха едно младо момиче от запалилия се и преобърнат автомобил, с риск за техния живот потушиха и пожара, която кола е била и на газ.

Респект, младежи! Докато възрастните шофьори подминаваха ПТП-то с тежките коли, никой от тях не спря, подминаваха все едно на тях не може да се случи, защо бре? Това можеше да е ваш познат, близък или роднина. Явно младите имат по-големи сърца.

Респект и уважение към младите момчета. Това добро ще ви се върне многократно."

Снимка: Пиксабей