Не че ви пука, ама искам да ви разкажа за една благородна постъпка и искам от все сърце да благодаря на дамата, която го направи, и се радвам, че все още има такива хора!

Така започва разказът на пловдивчанин, в който става въпрос за... 20 стотинки. На пръв поглед - нещо дребно, но предизвикало у мъжа силна емоция. Ето какво разказа в социалните мрежи Йордан Золов:

"На Кауфланд в Кючука отиваме с малкия ми син за поничка "орео" и заставам пред количките и нося сумати пари в мен, но нямам стотинки за количка... И се почва едно бъркане, едно ровене, ама няма и няма...

В този момент до мен се приближава едно момиче, която ми подава 20 ст. с думите: "Ето, заповядайте, вземете!"

На мен ми става супер неудобно и казвам, че ще влезем вътре да развалим. "Не, моля ви, вземете, никой няма да ви развали, а защо и детето да чака..."

Срам не срам, взех ги, взех си количка и първата ми работа беше да вляза и да разваля пари и да намеря жената да й върна стотинките... Еее, права беше... Никой не иска да ми развали банкнота за 20 стотинки... Както и да е, най-после ми развалиха, тръгнахме с малкия да я търсим, за да й върнем парите, но явно беше вече излязла...

Та ако сте случайно в тази група, искам отново да ви благодаря за жеста и за това как трябваше да обясня на детето си защо без да ме познавате, ми дадохте въпросните 20 стотинки и как тази леля ни е помогнала и как направихте с толкова малко пари толкова голям жест! Благодаря ви от сърце за жеста!

А относно 20-те стотинки, някой ден ще ви ги върна, обещавам, без значение аз или някой друг, сигурен съм, че на хора като вас доброто се връща с добро..."

Не закъсняха и реакциите под поста на пловдивчанина, които в огромната си част изразяват възхищение от жеста на младата дама и нейните 20 стотинки. Те обаче провокираха някои да забележат, че живеем в свят, в който лошото го приемаме за нормално, а доброто ни прави силно впечатление и чак не можем да повярваме:

"Всичко хубаво, само стряскат тези масови реакции, показващи, че историята е изключение, а не норма", отбелязва жена. Но друга е категорична:

"Имам нужда да чета такива новини. Уж нещо дребно, а сгрява".