Тийнейджъри от Русе за пореден път са упреквани, че се събират на места "само за деца".

Защо и с какво младото поколение пречи на възрастните? Девойки от Русе са изгонени от градска беседка и от пейката за отдих в детска ясла, а причината - хвърляли си боклуците в кошчетата, да, правилно прочетохте - в кошчетата. "Поредна вечер... за поредна вечер сме упреквани, че се събираме на места "само за деца". Гониха ни от беседка заради боклуците, които хвърляме в кошчетата...", жалва се Мони Минкова в социалната мрежа.

Според Мони псевдоохранителите на обществените площадки пренебрегват майките, които лющят семки навсякъде, както и тези, които пият бири посред нощите и хвърлят кенчета, както и стъклени бутилки. "На тези мъже лелката от блока нищо не може да каже, но нали трябва да излеем злобата си някъде, та нека бъде върху девойчетата.", споменава тя.

След поредната забележка, момичетата да не провеждат срещите си на беседката, те се преместили в двора на близкото училище, "чийто двор сме пазили и почиствали няколко пъти", изтъква Минкова и споделя, че тогава всички съседи са били доволни - хвалели ги, черпили ги.

Миналата нощ Мони и компания седнали на пейки в детска ясла - не били за там, така им казала случайно преминаваща възрастна жена. Ето какво пише още тийнейджърката в социалната мрежа:

"На въпроса ми къде да отидем тя се замисли и ни заплаши с полиция. Последва същият въпрос, след който тя просто се обърна и си тръгна. Защо обществото се концентрира върху местата, където младите хора НЕ ТРЯБВА да бъдат. Сядаш на кафе, гледат те укорително... само харчи пари. Прибираш се вкъщи, по цял ден не излиза. Излизаш навън, тук не може, там не може... И сега не ме убеждавайте, че щом ни гонят има за какво. Никога не вдигаме шум и не оставаме по тези места до жилищни сгради след 22:30, всеки път си почистваме отпадъците, няколко пъти сме изхвърляли пълни от преди това кошчета, не рушим и не къртим люлки, пейки и т.н.".

Публикацията предизвика вълна от коментари. Голяма част от хората съветват девойките да не обръщат внимание на околните, които не спират да им правят забележки без причина, а други ги съветват къде да се събират, за да си нямат излишни разправии.

Снимката е илюстративна.