Васил Божков се прибра в България с полет от Дубай. Бизнесменът прекара на летището около два часа.

Адвокатът му Стоян Баумайер уточни, че до 24 август Божков не е имал разрешение от властите да напуска Дубай, съобщава "Нова".

 „Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда”, обясни защитникът решението на Божков да се върне в страната ни.4

Васил Божков ще бъде задържан за 72 часа, предстои предявяването на обвинения, както и призоваването му като свидетел по друго досъдебно производство в СГП.Това съобщиха Софийска градска прокуратура.

Срещу Божков има общо четири разследвания. По едно от тях той е обвиняем като поръчител на убийството на Манол Велев, на хазартен бос от Благоевград и на един от атентатите срещу Алексей Петров. Божков обявява завръщането си у нас ден след погребението на бившата барета и точно осем дни сред показния разстрел на Петров.

През пролетта на миналата година бизнесменът обяви, че е дал показания, в които уличава в корупция бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и медийната съветничка на лидера на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. Малко по-късно Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани, а 24 часа след това освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

Вътрешният министър: Божков ще бъде задържан

Васил Божков кацна в София

Адвокатът на Божков: Пътищата му никога не са се пресичали с Алексей Петров