След трагичната катастрофа, която отне живота на едно младо момиче вчера в София, се появиха съвети за пешеходците в мрежата.

Камион жестоко прегази 19-годишната Виктория близо до спирка. Водачът, който се оказа с малък стаж зад волана, не е предизвикал инцидента вследствие на влошено здравословно състояние. По-рано днес стана ясно, че той ще бъде обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост.

„Конкретните съвети“ бяха публикувани малко след трагедията. Макар да звучат абсурдно, сякаш имат доза истина, след като почти няма ден без катастрофа на пътя.

Ето ги и тях:

"Конкретни съвети за оцеляване в пешеходни зони в България публикувани от Лияна Панделиева:

- Никога не заставайте под навес на спирка, дори да вали - бъдете встрани от нея, като я оставите като буфер между вас и трафика. По възможност заставайте зад най-солидния електрически стълб, някъде зад спирката.

- На светофар не стойте на пешеходната пътека - прикрийте се на около метър зад най-едрия електрически стълб и следете трафика.

- Когато стане зелено и трябва да пресечете, огледайте се хубаво дали от някъде не лети кола.

- Ако се налага да вървите по тротоар, опитайте да сте срещу движението и отдалеч следете какво се случва на пътя. Не бъдете близо до стена, а по средата, за да можете да отскочите - ако притежавате достатъчно гъвкавост за това.

Бог да прости поредната невинна жертва. И няма никакво значение дали водачът на камиона е пряко виновен или е технически проблем. Това не връща ничий живот.“