За проявеното насилие от страна на мъжа споделя очевидка.

Мъж е проявил агресия срещу жена на паркинг на голяма верига от немски дискаунтъри в столицата. Това научаваме от Игна Костова, която е станала очевидец на случилото се. В социалната мрежа Фейсбук жената споделя, че не е видяла цялата ситуация, но мъжът е бил много агресивен.

С тези думи Костова се обърна към пострадалата: "Ако госпожата чете - запомних номера на колата му и бил ви го казала. Насилието не е решение!".

В коментарите под поста питат очевидката защо не е подала сигнал на тел. 112, а тя отговаря, че е била шокирано от случилото се, затова и не е успяла да реагира на момента.

Вече вметнахме, че не е ясна предисторията на случката, но нека обърнем внимание на предположенията в мрежата. Валери Лозанов, например, предполага, че жената е крадла й е обрала мъжа, затова той я ударил. Дори и да е така - агресията ли е начинът?

"Изглеждаше нормална жена, а и какво значение има ситуацията. Той беше мъж, който удря жена на паркинг! Физическата саморазправа е недопустима!", категорична е очевидката.

"Може да се познават и да си имат лични проблеми", пише Вальо Грозев, а Славка Толева му отговаря: "И ще ги разреши с шамари!?".

Биляна Станчева се пита: "Кога мъжете комплесари ще разберат, че жените не са боксови круши?".

"Не са хубави тия неща... По-лошото е, че със сигурност е имало и "мъже" наоколо, които също са го видяли и са останали безучастни! Отвратително!", пише Милиони Христов.

Важно е да напомним, че във всеки един от случаите, представляващи насилие, пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита. Компетентен да наложи мярка за защита е районният съд по постоянен или по настоящ адрес на пострадалото лице. Молбата се подава в срок до един месец от акта на насилие. В случаите, когато има данни за опасност за живота или здравето на пострадалото лице, то може да подаде и молба до органите на Министерството на вътрешните работи за предприемане на мерки съгласно Закона за Министерството на вътрешните работи.

Според Закона, по искане на пострадалото лице, всеки лекар е длъжен да издаде документ, в който писмено да удостовери констатираните от него увреждания или следи от насилие. 

Снимката е илюстративна.

"Ще те убия": Мъж преби жена си в Кърджалийско

Нелепо: Готвач на дрога преби жена, полицията разкри лабораторията му

Щеше ли да е жива Ивелина, ако убиецът ѝ беше зад решетките?