Движението на каруците в много градове на страната е забранено или ограничено, но това далеч не предотвратява появата им.

Поредните случаи са от Плевен, където талиги, теглени от животинска тяга, са забелязани в движение по оживени булеварди.

При един от тях водачът на каруцата преминава в насрещното пред движеща се кола. Това става в тъмната част на денонощието. Кадри от случката са разпространени във Facebook.

При друг случай ситуацията е далеч по-безопасна. Две каруци се движат в светлата част на деня. Керванът спокойно се движи, заемайки дясната лента.

Местните жители обаче изразяват негодуванието си от проявите.

"Викате, свиркате, снимате , а защо никой не слезна... ,да се обади на 112 и да го държи, докато дойдат полицаи?",чуди се мъж, визирайки пресичането на плевенчанина с каруцата, сторено по тъмно.

"Няма сила на тази земя, която може да ги спре", пише Владимир И.

"Справя се със задръстването", шегува се Генади В.

"Само в Плевен можеш да го видиш това!", констатира Любослав Е.

"Европейски град ,европейска каруца с европейски шофьори и завидни умения", отбелязва Мартин П.

Припомняме, че Общинският съвет в града въведе забрана за движение на каруци през тъмната част от денонощието - от 1 април до 1 септември в часовете от 21,00 до 7,00 часа, а от 1 септември до 31 март - в часовете от 19,00 ч. до 8,00 ч.
Забранено е и движение на каруци, управлявани от лица под 18-годишна възраст, в нетрезво състояние, без регистрационен номер и талон.

В града се конфискуват и конски каруци от собствениците, ако нарушават правилата за движение.

За нарушителите са предвидени санкции.