Красива изненада, предназначена за шофьорка с бял джип, зарадва и съвсем непознати.

За неочакваната гледка, на която се натъкнала из улиците на София, разказва столичанка. Тя видяла паркирана машина, върху чийто капак бил оставен красив букет с червени рози.

"Късметлийка е комшийката. Малките жестове са най-големият показател за любовта", констатира Агнеса Николова.

Николова решава да сподели за романтичната наподка в популярна група на столицата в социалната мрежа, където гледката не оставя потребителите на Facebook безучастни.

За броени часове снимката на бялото возило, окичено с ярките цветя, събира хиляди реакции и стотици коментари.

Учудващо или не, се намират и критици, които не разбират съвсем жеста. Някои решават, че подаръкът не са червените цветя, а е колата. Други от своя страна намират розите за банални и отбелязват, че любовта се изразява в дела.

Въпреки това  - десетки с умиление констатират, че романтиката си е съвсем жива и може да се срещне дори по сивите софийски улици.

"Ама човекът е оставил букет върху колата в знак на обич и вие веднага решихте, че ѝ е купил кола", пише Меги Иванова.

"Браво на този мъж", констатира Стратина Илиева.

"Малки жестове, но с голямо значение! Така най-много обичам и аз да си намирам колат! Браво и на този мъж!", пише Габи Кирова.

Може само да се надяваме, че в социалните мрежи гласност ще намират повече подобни жестове, а не истории за потрошени коли и спорове за паркоместа. Дали това ще стане? Предстои да разберем.