Един домашен ремонт пред жилищен блок успя да разгневи потребителите на мрежата.

Плевенчанин е опитал да ремонтира сам своя автомобил, а негов съсед е заснел старите авточасти, които е оставил на пътя.

На споделената снимка, заснета на 9 юли, може да видим съединител, а и един носач.

Тази битова ситуация, не оставя потребителите на Facebook безучастни и между тях се поражда дискусия за личната отговорност и властта, която трябва да решава и подобни наглед маловажни проблеми.

"Е, така се прави ремонт пред блока и съм сигурен, че до седмица ще се върне да си ги изхвърли. П.С. Кмета е свалил този съединител, ОК.", коментира не без ирония Щ. Вълев към кадрите.

Случката естествено поражда недоволството в плевенчани. Проблемът с отпадаците, изхвърлени от недобросъвестни хора из природата, по улиците и на други нерегламентирани места, е често срещан у нас, а за него отговорност носят именно неговите "автори".

Много коментиращи приемат ситуацията с доза хумор. Други търсят оправдание за майстора - може просто да е направил пробно кръгче и после да е почистил. Какво се е случило в действителност, не се разбира.

Все пак, находчиви граждани откриват бързо решение на проблема. Според тях "братята с каручката" няма да оставят нещата така и ще почистят.

"Абе, знаеш ли колко пари се е изръсил за съединителя на "Голфа", пък чак да си почисти", коментира Илко Илиев.

"Оставил го е, защото има още живот в него - за един не е нужно, за друг потребно", добавя Веселин Петков.

"Има хляб, може да стане в употреба на някой друг. Затова сме на тоя хал, съсипаха я тая дъжава…", заключава Ивайло Гъбов.

"Братята с каручката поне метала ще приберат, ако не ги изпревари друг", пише Вальо Никифоров

Снимка: Щ. Вълев