Къщичка за книги попречи на неизвестни. Случката е от Пловдив, където някой посегнал на оставените за общо ползване литературни томове.

Те не били откраднати, а просто били захвърлени в калта пред дървото, на която била поставена импрозивираната дървена библиотечка.

За ситуацията алармира случаен минувач, който се натъкнал на абсурдната хулиганщина. Мъжът избира  да ѝ даде гласност в Мрежата, отбелязвайки, че деянието идва броени дни след 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура.

"Постъпка на изр*ди в парка до ОУ "Димитър Талев"! Точно около празника 24 май!", избухва Стоил Ковашки.

А във Facebook ситуацията провокира вечния спор - кой е виновен? Родителите ли, учителите ли, нравствените норми в обществото, или пък демокрацията...

"Напушени и надрусани са днешното "демократично"поколение. После боят бил лошо нещо. Трябва да има страхопочитание, иначе управия няма", твърди Димитър Игнатов.

"Колко лесно е да се оправдаем с демокрацията.А къде е възпитанието в семейството? Нищо не виждаме, нищо не чуваме, важното е да не ни занимават с проблемите си. След време тези деца ще пораснат и ще бият на улицата, в къщи, но тогава процеса ще е необратим . Разбрахте ли? Не демокрацията, ние сме виновни", пише пловдивчани.

"Вместо да я разкрасят. И да сложат още малко книги вътре. Ама те не знаят какво е книга. Нормално е поведението им", добавя мъж.

"Къщичката ще се оправи, книги пак ще има, но сторилите го - те няма да се оправят", заключава Петър П.