Ех, бележките. Често вече хич не са любовни, а касаят дразнещи проблеми - като например намирането на паркоместа или дори съобщаването за щети след някоя паркинг щета, където виновникът липсва.

Подобна е и следващата случка от софийските улици, която успя да раздели Мрежата. На стъклото на "БМВ" била поставена назидателна бележка. Според нейния автор водачът не е паркирал съвсем коректно. Това мнение не споделя друг столичанин, който прави историята публично достояние, илюстрира паркирането на водача и със снимки.

 "Не сте паркирал добре! Далече сте от бордюра и затруднявате използването на гаражите! Стъпили сте на капак на шахта и той не може да се отвори! Моля да се съобразите!", четем на белия лист. Редно е да отбележим, че в текста липсват обичайните за подобен тип тротоарни писания заплахи, грозни епитети и незензурни изрази.

Бележката със съвети, обаче,  успява да предизвика разнопосочни реакции у столичани. Едни считат, че това е културен начин за отправяне на забележка за паркиране, което е възможно да попречи на някой. За други в конкретния случай няма някакъв проблем.

Вижте мненията на столичани:

"Когато нямаш цел в живота и имаш прекалено много свободно време. За една педя разстояние от тротоара и една от двете водопроводни шахти на разстояние около 1 м една от друга. Що за скучен живот трябва да имаш? П.С. Колата не е моя, минах случайно и ми стана смешно", пише авторът на снимките Валери Й.
 
"По-добре бележка, отколкото срязана гума, не ли?", отбелязва Елица С.
 
"Човекът е написал, че колата пречи. Това не е "няма цел в живота", това е защитаване на собствения интерес. Добре е магаретата леко да си махнат капаците от очите и да опитат да се съобразяват с другите", смята Ружана К.
 
"Много културна и основателна забележка. Човекът явно е живял някъде далеч от София, където тези неща се спазват, а ако не - намираш полицейска бележка на стъклото", отбелязва Ивайло Т.
 
"А що за съобразителен живот трябва да имаш, за да спираш все едно си на улицата пред селската къща? 100% подкрепям бележката!", пише Петър К.