Тръгнали са измамници и сечат здрави дървета, говорих с дежурен от Екото, не са техни хора. Бяха с червена Дачия комби... звъннете на 112, ако видите подобни. Това призова столичанин в група на Красна поляна и Западен парк във Facebook. 

Часове след неговия призив в друга група - на ж.к. Люлин, друг софиянец публикува пост, в който изрази възмущението си от "поголовно рязане на дърветата" в комплекса - без значение дали са паднали или опасни.

Ето какво написа Иван Димитров в социалната мрежа:

"Зад блок 802 мина някаква група, която вероятно е наета да почисти падналите клони и дървета след снеговалежа, обаче онова, което се случва, е поголовно рязане на дърветата, брутално изсичане".

Според мъжа, когато се възлага дадена работа на някоя фирма, на която се плаща с нашите данъци, е необходимо да се извършва контрол, а такъв не се осъществява.

"Контрол, кмете, няма! Реже се брутално, поголовно се изсичат всички дървета!", завършва Димитров.

Сред столичани се появи подозрение, че е възможно и в Люлин да са се появили измамниците от Красна поляна, които да режат всичко наред, разбира се, за своя облага. 

Каква е истината, ще разберем скоро. Междувременно в интернет продължават да излизат съобщения от различни места на София, в които хора се хвалят, че са взели нещата в свои ръце, защото очевидно властите не успяват да изчистят столицата от падналите само за ден дървета след обилния сняг.

"Вчера с мои приятели отрязахме счупения клон пред 8 блок в Гевгелийски, защото се оказа, че спасението на София малко се отлага", обяви Христо Гадев и публикува снимки: