Настъпването на декември е на броени часове , а с последния месец на годината вече се усеща и духът на празниците.

Изглежда столичани с нетърпение чакат Коледа и Нова година - това показва гледка от градския транспорт. Днес шофьор на автобус успя да зарадва малки и големи.

Мъжът бе облече в костюм на Дядо Коледа, не му липсваше дори и дългата бяла брада. Ситуацията е заснета по линия №74 и бързо е споделена в социалните мрежи.

Постъпката на шофьора радва всички, а гражданите реагират изключително позитивно. За часове публикацията събира хиляди харесвания и десетки коментари. В тях столичани изразяват мнение, че инициативата дори е необходима - на фона на стресиращото ежедневие. Вижте някои от коментарите на столичани:

"От това има нужда изнервения български народ. Малко коледно настроение! Браво", пише Анна П.

Бележка доказа, че доброто е сред нас! СНИМКА

"Супер зареждащото", допълва Албена М.

"Къде е Снежанка", чуди се друг столичанин.

"Страхотна идея! Ще е радост голяма за малчуганите", смята Николай В.

Утре се очаква духът на празниците вече да "връхлети" с пълна сила - дори и сняг навсякъде да няма.

В столицата светлините на коледната елха ще грейнат грейнат на 1 декември. Тази година тя ще бъде пред Народния театър и ще има нов дизайн. Тя е висока 10 метра и ще бъде украсена с 200 различни по големина топки в цвят шампанско покрити с брокат.

Емблематична каляска събра погледите в София СНИМКИ

Десет ще бъдат коледните базари тази зима на територията на София, като осем от тях са нови.

Пловдивчани също се готвят за посрещането на празниците.

На 2 декември 2022 година, петък, от 17:30 ч. на площад „Атанас Кръстев”, за десета поредна година, ще бъдат запалени светлините на коледното дърво, с което се дава началото на традиционните събития и концерти в Стария Пловдив, посветени на предстоящите Коледни и новогодишни празници.