Въздействаща история и урок по човечност - така потребители на Facebook описват разказа на Катрин Костова, който тя публикува в социалната мрежа.

В публикацията си младата жена разказва, че възрастен мъж всеки ден разхожда кучето си, което има проблем със задните крака, в Борисовата градина в София.

"Това, което ми направи впечатление е, че кучето не може да ходи със задните си лапи, но човекът не го е изхвърлил, както повечето биха направили, а напротив - направил е всичко възможно, за да може кучето да има нормален живот", пише Катрин Костова.

Катрин отбелязва, че възрастният мъж разхожда кучето, използвайки колан, който обхваща цялото тяло. 

"Чрез този колан, който обхваща цялото му тяло, той може да носи задната част на тялото му, което показва колко много този мъж обича кучето!", допълва тя.

Публикацията на Костова събра значителен брой харесвания. В секцията за коментари Ани Тасева написа, че тя също е срещала въпросния мъж и неговото куче.

"И аз го срещам по "Сан Стефано" или в подлеза на "Орлов мост". Очите ми се пълнят със сълзи на благодарност към този човек, за грижите към любимото куче! Така се прави, а не се захвърля на някое пусто място! Блягодаря ти, човеко, благодаря!", написа Тасева.

Запознати твърдят, че кучето се казва Марли - описват го като изключително предано и умно. Анна Ботева споделя, че четириногото е доста възрастно - това вероятно е и причината то да има проблем с краката.

"Моля, следващия път, ако го видите, ако споделите пред него, че сте ни разказали това - поздравете го. От цялата си душа моля да предадете хиляди поздравления, благодарност и добри пожелания от мен. От мен и надявам се от всички тук", коментира Велислава Андреева.