"Ледена опасност" дебне пешеходците в Габрово.

Ледени висулки застрашават пешеходците в Габрово - за това сигнализира Христо Христов. Мъжът пита - има ли институция, която да е загрижена за пешеходците в града?

Христо е споделил снимка в мрежата, която показва колко големи са ледените висулки, които са се образували на покрива на сграда, която е част от Професионалната техническа гимназия "Д-р Никола Василиади".

Ледените висулки са красиви, но и опасни за пешеходците, тъй като някои от тях са доста обемни - при откъртване могат да паднат върху главата на пешеходец и да му причинят страдания. 

И на въпроса "Има ли институция, която да е загрижена за пешеходците в града?", в коментарите под поста заваляха шеговити, но пък и адекватни отговори:

"Има, отделението по ортопедия!", "Да, има - МБАЛ Д-р Тота Венкова", "Спешната помощ е на съседния ъгъл", гласят част от коментарите.

Учените казаха каква е причината за тишината след снеговалеж

Бивши възпитаници на Професионалната техническа гимназия "Д-р Никола Василиади" отбелязват, че преди години сами са отстранявали ледените висулки.

"От Механото трябва да премахнат висулките, но пък и всеки, който ходи по тротоарите, трябва да има едно на ум... зима е все пак", написа Георги Б.

"Институции има, заинтересовани - няма", категоричен е Николай П.