На 14 април 2020 г. Румен Вангелов, учител по математика в ЕГ "Пловдив" беше диагностициран с рак на дебелото черво. Беше опериран по спешност и макар че операцията беше успешна, лекарите откриха 5 метастази в черния дроб. От тогава до преди 2 месеца, учителят успява успешно да спре разрастването им благодарение на адаптирането на по-здравословен начин на живот.

Въпреки това преди 2 месеца той здравето му рязко се влошава поради разрастване на метастазите и притискане на жлъчните пътища, което е довело до поява на иктер (пожълтяване). Неговите лекари са му отказали операция и са му казали, че не могат да направят нищо повече за него от тук нататък.

Но за него, семейството му и близките му приятели борбата не е свършила, разбираме от публикация в социалните мрежи, където негови ученици и колеги призовават за помощ.

"Успяхме да му осигурим от щатите RIFE машина, която има голям процент успеваемост при борбата с различни видове ракови заболявания. Г-н Вангелов напусна работата си в ЕГ 'Пловдив' преди няколко седмици, за да може изцяло да посвети времето си върху здравето си. Ще започне лечение в холистичен център Витарама, където ще изградят специална диета за неговия тип рак, ще му готвят, ще бъде откражен от позитивни хора, с които ще практикуват йога и медитация заедно всеки ден и ще бъде сред природата на чист въздух.

Всички тези условия са много важни за максималното намаляване на стресовите факторите в живота на г-н Вангелов и за подсилване на парасимпатиковата нервна система, които са ключови при борбата с рак.

Минималните помощи, които ще получава от държавата от сега нататък като безработен, едва ще покрият разходите на г-н Вангелов само за лекарствата и добавките, които взима. Много от вас го познават много добре, и знаят, че той е човек, който никога няма да се оплаче на някой за нещо, камо ли да тръгва да набира средства за лечението си.

Но ние знаем, че в точно такива трудни времена в живота на хората, е важно да поемем инициатива и да им покажем, че имат приятели, на които могат да разчитат.

Затова призоваваме всички текущи и бивши ученици, колеги и най-вече приятели на г-н Вангелов от последните няколко десетилетия да направят дарение, за да може да отстраним поне финансовия стресор от живота му. Целта ни е да съберем достатъчно средства, които да покрият дневните разходите на г-н Вангелов за 1 година (включително разходите за център Витарама), докато стабилизира здравето си. Подкрепата и дарението са важни, без значение от сумата на дарение.

Тъй като единствената платформа в България за набиране на средства - HelpKarma - вече не работи, а чуждестранни платформи като GoFundMe не приемат български банкови сметки, решихме, че е най-добре да се превеждат пари директно на сметката на г-н Вангелов чрез PayPal или Revolut", пише Стефан Апостолов във Facebook.

Може да направите дарение чрез PayPal, като изпратите сумата на [email protected]

Може да направите дарение чрез Revolut, като изпратите сумата на +359 877 263484 или на @rumenqrfb

Moже да направите дарение директно по банков път, като изпратите сумата на:
Румен Новаков Вангелов
Банка ДСК
IBAN: BG28STSA93001510020993
BIC: STSABGSF

GlasNews призовава пловдивчани: да помогнем на един прекрасен човек, превърнал се в любим учител на поколения ученици да спечели битката с коварната болест!