Исторически момент в „Стани богат“. Участник отвори последния 15-и въпрос в най-обичаната игра за знание в света. Това се случва в едва втория сезон, откакто играта е в ефира на bTV и за трети път в 22-годишната и история у нас.

Участникът Любомир Лазаров се отказа на последния въпрос, но със знанията и ерудицията си, си тръгна със сумата от 50 000 лева.

Участникът, отварящ въпроса за 100 хил. лв., поиска жокер на 1000 лв.

Въпросът за 100 000 лева беше: На коя държава принадлежи единственото национално знаме с различни лицева и обратна страна? Възможностите за отговор бяха: Либерия, Парагвай, Пакистан или Либерия.

Той маркира отговор: Либерия, а верният беше Парагвай. 

68-годишният Любомир Лазаров, бивш зам. главен редактор на в. "168 часа", работил след това като главен редактор на интернет страницата на "Радио България", стана едва третият участник в умната игра, който стига до въпроса за 100 хил. лева в цялата й 22-годишна история у нас.

Той започна участието си вчера, но гонгът прекъсна играта след 13-ия въпрос, на който Лазаров също даде верен отговор. Във вчерашния ден той използва и всичките си жокери.

Бившият пловдивски футболист Петър Денчев направи коментар относно участието на Любомир Лазаров в "Стани богат". Ето както написа Денчев в профила си във Фейсбук:

"Скъпи приятели, това е Любо Лазаров, който отвори въпрос за 100 000 лв. в предаването “Стани богат”.

Възхищавам се на Любо, за знанията, за хладнокръвието, за смиреността, за увереността, която скъпи приятели е подплатена с много четене, много труд и постоянство.

Това е Любо и България трябва да се гордее и показва тези българи, защото такива като него могат да са еталон за поведение, достолепност и мъдрост.

Такива като Любо имат ценностна система и умението да се развиват и разбират, да градят и живеят качествено, оставяйки следа със смисъл. Такива като Любо са на изчезване, показвайте ги, България и българите трябва да знаят повече за тях!".