"Потресена съм! Честно!", признава Ивет Василева, която е посетила зоологическата градина в Ловеч.

Жената написа в социалната мрежа Фейсбук, че преди дни са посетили ловешкия зоопарк, но не останали очаровани от гледката.

"Ходихме на разходка в зоопарка с бебе! Еми хора, не го правете! Животните няма да ги коментирам. Там е ясно! Бетонни клетки, 15 кв.м., няма място да се обърнеш вътре - мизерия, едвам дишат тея жевотни, но то това не е от сега!", написа Ивет.

Ивет споделя, че паркът е за сървайвъри - по алеите има дупки, стъпалата са без плочки. 

"Ми то жив Сървайвър да минеш през парка и то с бебешка количка. По алеите едни дупки, едни ями, стъпалата без плочки, кал, ама кал! Количката имаше сигурно по 5 кг. кал на колело! Трева до шия! Вълците да те изядат, и не този от зоопарка, той едвам мърда. В началото сложили едно нарисувано кошче за боклук и написали с камъни “зоопарк” и Уау! Каква красота!", добавя още жената.

В зоологическа градина в град Ловеч се отглеждат животни характерни за българските земи, както и от други континенти. Създаден през 1960-те години на XX век. Разположен е в североизточната част на Парка "Стратеш". Разположен е сред естествена гора, а достъпът до него е пешеходен и по асфалтов път, който обаче е разбит - това става ясно от снимка, споделена от Ивет Василева.

"Така е, даже меко сте го описала. Миналата година за рождения ден на зоопарка хиляди хора, а вътре дори не беше окосено, кошчета за боклук няма... каквото и да се каже - малко е, жалко е....", коментира Калина Кандева.

"Като го сравнихме миналото лято със зоопарк от чужбина и ми стана много тъжно и мъчно. Не само за самите животни. Ние сме с 50 години назад. Жалко е", написа Антониа Дамянова.

"Като цяло, в целият парк "Стратеш" направо си е цяло чудо, че бебето не е получило мозъчно сътресение от прекрасната настилка. Там с количка е ад, а за зоопарка дори не ми се коментира", отбеляза Стела Стоянова.