Майка на двегодишно дете се оплака в мрежата от случка в столична клиника. По думите ѝ, тя заедно с болното си дете, се наложило да чака часове, докато то бъде прегледано. Освен нея имало и други майки, които чакали дълго с децата си.

Аделина Омайска е разочарована и от отношението на управителя на лечебното заведение. Тя твърди, че след като искала да получи отговори на нейните въпроси, ѝ било казано да накара детето си да млъкне, както и да смени клиниката.

Тя е решена да подаде официално оплакване до отговорните институции.

Ето цялата история на жената:

„Пиша по повод днешната ми случка в клиника "Медива", на мен и още доста родители като мен. Всички сме там с болни деца, навсякъде се чака разбирам, но 4 ч. с болно дете на 2 г. (без количка по разбираеми причини) не е нормално, няма да говоря за другите, предполагам им е било същото.

Става въпрос за собственика на клиниката. След 3 ч.и 10 мин. чакане, аз решавам да потърся страшата сестра да разбера какво се случва, заставам пред кабинета на "Управител" с моето 2 г. Детенце, което дори все още не реве, за разлика от 5 други на опашката, след 5 мин. илиза един господин без име. Името му е Собственик на Клиниката и заявява най-нагло - "Кажете не детето си да млъкне."

По моите стандарти на родител детето ми дори не беше шумно. Заявявам питането си

-"А как точно да го накарам да млъкне, когато висим тук 3 ч., и очевидно проблема е във Вас"

-"Сменете си клиниката"- заявява г-н собственик!

"Гений", в момент на бум на болните, аз да оставя детето си без личен лекар!?

Ще го направя... разбрах защо е тази навалица - нямат персонал.

Въпросът е следният, желая да подам официално оплакване към "Министерство на Здравеопазването", към "Български лекарски съюз" и към НЗОК.

Моля, ако в групата има родители, станали жертва на това издевателство спрямо децата ни, да ми пишат на лично, една птичка пролет не прави, нека се обединим.

Имаше майка която заяви, че от сега си отписва децата, имаше друга с плачещо детенце, която също беше на ръба, дано го прочетете и ми пишете.“

От GlasNews.bg сме готови да публикуваме позиция на лечебното заведение относно твърденията на жената.