Мъж от Сливен се разгневи на майка с две деца. Той сподели, че се е спрял до малки котенца край жилищен блок. В този момент майката се появила и се заканила, че ще сипе отрова навсякъде. След отправена забележка жената го напсувала. Тони Йорданов се чуди как е възможно подобно поведение и пример, и то пред деца.

„Дружба 3“, блок 13, вход Г от страната на "Дом майка и дете". Случва се да мина от там и се спирам при едни подрастващи котета, въпросната особа излезе от входа с две деца и вървейки, започна да нарежда на яростен тон, как щяла да сипе отрови навсякъде. Като я питах какъв й е проблема и не я ли е срам да говори така пред двете си деца, се разкрещя "Е... СИ МАЙКАТА!". Ако не бях с багаж щях да й ударя някое кроше в тъпата кратуна. Къде може да се подаде сигнал и има ли адекватна институция в този град за защита на животните или само ни обещаваха. Ако някой иска да помогне с нещо на котетата да посети адреса,“ написа той във Facebook.

„Не виждам какъв е проблема с котките, единствения проблем са отровителите!,“ възмути се коментиращ.

„Ами, бравос на тази "майка", "чудесен" пример дава на децата си... Този свят е болен, а болестта се нарича "човек",“ написа жена.

„Не ми го побира акъла как тровят животни, без да им мигне окото, социопати които един ден ще посегнат и на човек,“ пишат още.

Според повечето хора е редно да се подаде сигнал до полицията. Някои обаче са обезверени и не смятат, че органите на реда ще вземат случая на сериозно.