Двайсет жени и деца от Украйна са приютили в дома си в Несебър Зорница Петкова и синът й Иван, а магазинът им на улица "Струма" 17 в морския град е превърнат в пункт за събиране на помощи.

Хора от цяла България пращат дрехи, обувки, храна, лекарства, санитарни материали, памперси, каза Зорница и благодари на всички, които се включват в каузата да помогнат с каквото могат.

"Впуснах се в това дело със смелост, но и с голяма доза страх. Но с тази мащабна отзивчивост на всички вече не е плашещо", заяви Зорница Петкова, която има готовност да подсигури подслон и на други, успели да се евакуират и търсещи убежище у нас.

Зорница е отдавала стаите в къщата си в Несебър под наем за туристи, сега обаче е настанила безвъзмездно хора, избягали от бомбардировките в Украйна.

"Хората са уплашени и нямат представа кога този ужас в родината им ще свърши. Абсолютно всичко необходимо е предоставено. Топло е, има топла вода, топли стаи. Могат да останат колкото време имат нужда", каза Петкова. Синът й Иван пък се е ангажирал с доставянето на храна на настанените в района на Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър бежанци.

Наш хотелиер приюти украинско семейство, сега им търси и работа