Столичанка отправи апел към водачите, които избират да паркират, блокирайки движението на пешеходците.

Тя илюстрира призива си и със снимка - на нея се вижда кола, която е оставена точно на продължението на тротоара, а пресичащите граждани трябва да я заобиколят, за да преминат. Ситуацията, която особено затруднява майките с колички, сред които е и дамата, сигнализираща за порочната практика. Случката е от пресечка на ул.  "Коста Лулчев".

"Знам, че местата за паркиране са кът, но разберете, че е крайно неудобно, а понякога и невъзможно, да се качиш на тротоара без да излизаш на платното за движение, а като буташ количка или си трудно подвижен, си е направо екстремно преживяване и се молиш на всички богове някой да не вземе, да не те види", пише Ирена Ч.

Други граждани също я подкрепят, като допълват, че проблемът с запушването в района е ежедневие.

"Това е ежедневие, правила съм забележка на паркиралите там основно ми се зъбят и ми казват че не е моя работа, видимостта е малка там също т.е не се виждат пешеходците като минават, но поради липса на места за паркиране това е положението", коментира Ина В.

"Подавате сигнал на 112 с точния адрес, но докато сте на място защото ще ви искат информация за автомобила какъв е с какъв номер е. Правите му и една снимка с телефона и си продължавате по пътя. КАТ са длъжни да си обработят сигнала", пише друг гражданин.

Вижте и цялата публикация, споделена от Ирена Ч.:

"Като пешеходец, като шофьор и най-вече като майка, бутаща количка, много бих се радвала, ако хората, спиращи на мястото (ул. "Коста Лулчев", посока ул. "Гео Милев", малко след "Скай Сити") от снимката (и на други подобни), преустановят тази своя практика, защото достъпът до тротоара се запушва.
Знам, че местата за паркиране са кът, но разберете, че е крайно неудобно, а понякога и невъзможно, да се качиш на тротоара без да излизаш на платното за движение, а като буташ количка или си трудно подвижен, си е направо екстремно преживяване и се молиш на всички богове някой да не вземе да не те види."