Билборд с две малки момиченца, окачен на дърво в наш град, не само учуди, но и предизвика противоречиви чувства у хората в Мрежата. От поста, публикуван от мъж, става ясно, че двете деца са "окачени" по пътя им за училище, за да видят и знаят, че техният баща ги обича. Защо?

Ето какво е споделил Гражданинът Игрек:

"Когато един баща обича децата си и не се отказва от тях, а майката възпрепятства срещите им, той прибягва до това - да сложи билборд по пътя на децата за училище, за да знаят, че ги обича и не ги е оставил. 

По презумпция в България правата се дават на майката - с нищожни изключения. В това отношение бащата винаги е ощетен; законът тук е строга мащеха за него. Това трябва да се промени.

Историята е от град в България, но касае всички. Децата имат нужда от двамата родители по равно.

Не знаем обратната страна на монетата каква е, но този трогателен акт ни кара да се замислим."

Под поста бързо заваляха коментари, които за радост в повечето случаи не противопоставят просто бащи и майки, а са обърнати към децата - тези, за които сме готови да направим всичко, за да са щастливи: 

"Винаги съм си мислела, че е пълно безумие да използваш децата си като инструмент за отмъщение срещу другия родител. Нагледала съм се на това и истината е, че никой не печели. Ощетени са само децата. Винаги. Независимо какви са отношенията между родителите (стига да не става въпрос за насилие), бащата и майката трябва да имат равни права. Не разбирам жени, които не дават децата на бащата, само защото той има нов партньор или за да го наранява умишлено. Как не разбират, че децата им страдат, не знам. Важи и за двете страни", пише Диляна Василева.

"Съгласна съм с всичко, само че до колкото знам - вече доста често се дават децата на бащите. От няколко независими места чувам, че адвокати са казвали, че вече не е рядкост бащата да получи правата над детето. Иначе да - детето има нужда и от двамата си родители и не е редно да прехвърлят своите си проблеми върху децата", мисли друга жена.

"Хубаво е да знаете и обратната страна, защото има бащи, които след развода забравят, че имат деца. Не знаят кой номер дрехи носят, кой номер обувки им трябват или дали имат нужда от лекарства, зъболекар или логопед. Съжалявам за този татко, защото всяко дете има нужда от двамата си родители и не бива то да се чувства виновно, че родителите са разделени. Нито пък да страда. Но за съжаление познавам много повече майки, които се лишават от всичко, за да отгледат децата си, отколкото бащи. Съжалявам", разсъждава Еми Цветкова.

"Жените, които лишават децата си от бащина обич и внимание, нанасят непоправими щети върху психиката им. Има един български сериал "Денят на бащата", който много точно засяга тези проблеми. Жената - майка никога не би допуснала да нанесе вреда на детето си. Подобно поведение е присъщо на комплексирани, лишени от майчино чувство, егоистки. Законът е крайно несправедлив не само към бащите, а най-вече към децата и не търпи отлагане промяната му!", обобщава Лилия Попова.