Осем месеца след жестоката катастрофа по Коледа в Шумен, близки на загиналите трима младежи питат защо делото стои на трупчета в Прокуратурата.

На 23 декември две непълнолетни момичета и 24-годишен млад мъж загинаха до Томбул джамия при катастрофа. Пред Нова говори майката на младия мъж, набеден, че е шофирал и причинил инцидента.

„Имаме съмнения, че не се събират своевременно доказателства, укриват се камери. Едното момиче, което е починало в болницата, е посочило, че е имало четвърти избягал човек. Именно той е шофирал, а не синът ми. Този факт се пренебрегва от прокурора по делото. Синът ми е намерен от пасажерската страна под колата”, обясни Виолина Александрова, майка на една от жертвите. 

Тя е категорична, че страната на шофьора е непокътната.

„Когато Йоанка каза в болницата за 4-я човек - бе изпратена линейка, но такъв не бе открит, избягал е. Той е шофирал, имаме съмнение кой е, цялото общество в града има такива. Пуснали сме сигнал до главния прокурор. Не ни предоставят записите от кадрите на които се вижда катастрофата, защо не ги дават!? Съмняваме се, че може да ги унищожат”, каза още тя.