Майката на едно от децата, разменени в столична АГ болница, с разказ за това как е научила новината. Жената отказва да приеме, че детето, което е родила преди два месеца, не е нейно.

Севда Михайлова разказа, че е раждала в болница „Шейново”. „Докторът дойде неочаквано у нас. Тя ми каза „Не се притеснявайте. Искам да сте спокойна. Ще ви кажа какво се случва, но искам да ви покажа снимки на другото бебенце”, разказва пред Нова жената, която попитала за какво друго дете става дума.

Лекарят ѝ казал, че другото детенце е здраво и хубаво бебе. „Докторката каза, че разбрали от гривничките, че децата може да са разменени. Много се разстроих. Започнах да плача. Ден и нощ, откакто разбрах това нещо, не мога да спя, да се храня, нищо не ме вълнува. Само за това мисля”, споделя жената.

Тя и семейството ѝ са отишли в СДВР, за да разберат резултатите от ДНК теста, който са си направили.

Размениха две бебета в столична болница, майка два месеца гледа чуждо дете

Директорът на "Шейново" коментира случая с разменените бебета в София.

"След като разбрахме, че има такова съмнение, веднага се обърнахме към полицията. Органите на реда започнаха съответните действия и нещата вървят към добър край", коментира д-р Румен Велев. 

Той обясни, че не вярва родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба. Самият той разбрал за случилото се на 7-и декември. На въпрос дали има други такива случаи в практиката на лечебното заведение, д-р Велев заяви: "За първи път присъствам на такова нещо в нашата болница", категоричен беше медикът.