Майката на изчезналия 12-годишен Александър от Перник, когото хиляди доброволци освен жандармерия и полиция търсят вече четвърти ден под дърво и камък - Радостина Цветанова, реши да прекрати профила си в социалната мрежа Facebook, в който в последните 3 денонощия на издирване не беше написала и ред за по-малкия си син и неговото изгубване в петък.

Ангелче се помоли за изчезналия Сашко от Перник СНИМКА

От въпросната страница на Цветанова ставаше ясно, че тя от няколко години живее в югозападния английски град Суиндън, заедно с нов мъж в живота си, пише Лупа.бг. До 2019 г. тя често е публикувала снимки на малкия Сашко, включително за първия му учебен ден, от морския бряг, както и други. Отсъстваха обаче общи фотоси с баща му - Александър-старши. 

В последните часове стана ясно, че изчезналото дете има по-голям брат - Раян, на 23 години, явно от първия брак на Радостина. С него тя също се е хвалила в социалните мрежи. Последните й фотоси, преди изненадващо да изтрие профила си, обаче бяха все нейни селфита и пейзажи от Острова. Няма данни тя да се е завърнала от Великобритания у нас заради изчезването на Сашко или поне подобна информация не е потвърдена от органите на реда до момента. В мрежите обаче се шири версия, че именно тя може да е взела Сашко и да не е съобщила на баща му за действията си, т.е. да го укрива.

Деца искат да се включат в издирването на Сашко

Майката на Сашко го обича, но е много чувствителна. Нервната й система е много чувствителна и вероятно поради това не можа да издържи да гледа детето. Все пак те са трудни за гледане тези деца. Това заяви пред "България он Ер" бабата на изчезналия 12-годишен Александър Цветанов от Перник.

Момчето, което е аутист и има и хиперактивност, изчезна безследно в петък около 16 часа, докато бе с баща си - нотариуса от Брезник Александър Цветанов, в района на профилакториума в миньорския град. Вече три денонощия се провежда безпрецедентна издирвателна акция, в която участват и хиляди доброволци от Перник, Дупница, София и други градове. Въпреки усилията им до момента от детето няма следа. То е търсено с термокамери, следови кучета, хеликоптер, а по-рано днес и водолазни екипи претърсиха водоеми в квартал "Калкас". 

Водолази търсят изчезналия Сашко в близките езера