“Г-н полицай, с какво сърчице ми застреля детенцето? Само това искам - в очите да ме погледнеш и да ми кажеш. Аз съм майка, която е отгледала това дете сама. И не съм го възпитавала по този начин. И ти нямаше правото да му отнемеш живота така”. С тези думи майката на момчето, застреляно от униформен при преследване с полицията, се обърна към служителя на МВР, произвел фаталния изстрел. Майката на заподозрения в грабеж Светльо - Мария.

Полицаят, ранил фатално крадец миналата нощ в София, е стрелял от около 100 метра, и то след предупреждения и изстрели във въздуха. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата и столичната полиция.

Простотията пловдивска: Огромен камък осъмна на кола СНИМКА


„В нощта на 17 срещу 18 септември в 4 РУ е получен сигнал за извършен грабеж над две момичета от три непознати лица. Пострадалите са дали конкретно описание на извършителите и незабавно е изпратен полицейски екип. По-късно постъпва нов сигнал в близост до бул. „Черни връх”. Екипът предприема действия по издирване и установява, че лицата се качват в автобус. Успяват да спрат превозното средство и залавят едното лице в автобуса и две, които се опитват да избягат. Единият полицай тръгва след бягащите и предупреждава няколко пъти, че ще стреля. Възпроизведени са два контролни изстрела, след което същият служител стреля по бягащото лице. Установява, че лицето е простреляно и не се чака линейка - полицейският автомобил и го откарва в болница „Токуда”. Лекарите установяват, че лицето е починало". Това каза директорът на СДВР Любомир Николов, цитиран от "Нова".

"Искам да заявя, че полицаят, възпроизвел изстрела, е награждаван безупречен служител със седем години стаж в МВР, на 33 г. Във връзка със заловените лица мога да кажа, че това са наши стари познайници. Установихме, че те са извършители на множество грабежи. При нападенията са използвали метални и гумени бухалки, за да наранят жертвите си”, каза още Николов. 

Оставиха в ареста съучастниците на застреляния младеж в София

„Софийската градска прокуратура е получила сигнал от МВР за причинена смърт на мъж по време на полицейска операция. Наш служител е извършил незабавните следствени действия. Иззети са три гилзи. На 100 м от тях е имало следи от кръв. Но има възможност изстрелът да е попаднал в тялото на починалото момче от рикошет. Извършено е освидетелстване на двама полицейски служители, при което са иззети обтривки от двете им ръце, както и униформеното им облекло. Пробите на униформените за наркотици и алкохол са отрицателни”, заяви Христо Кръстев, заместник-градски прокурор на София. Той добави, че са установени частични видеозаписи от момента на стрелбата.

Застрелян е млад мъж в София* СНИМКА

„На един от видеозаписите се вижда, че полицейският служител, спира и заема поза за произвеждане на изстрел. Той не тича и не произвежда хаотично изстрели”, посочи заместник-градският прокурор на София Христо Кръстев. И допълни, че има още неразпитани свидетели.