Първата стъпка към разрухата е безразличието, но група доброволци от Ивайловград не остават безразлични - запретнаха ръкави и обновиха детска площадка в Ивайловград. 

С много желание и екипна помощ - всичко става. Няма невъзможни неща, няма не мога, категорични са родителите, които обновиха детска площадка, намираща се в квартал Лъджа в градчето, разположено в Източните Родопи - Ивайловград. 

Идеята за обновяване на детската площадка се заражда още миналата година, като през 2021 г. е извършено леко освежаване на площадката - боядисване и почистване. Тази година обаче, Майките на Лъджата, са събрали повече пари и извъшиха по-голям ремонт. Закупили са и пясъчник, а от общината са им съдействали, като са разрешили на майките доброволки да направят допълнителна ограда, за която дарител е предоставил средства за закупуване на материала.

Общината Ивайловград е подпомогнала добрата инициатива и с парична сума, с която са закупени нови съоръжения за площадката. Междувременно не само майките имат заслуга за облагородяването на детската площадка - бащите също се включват в инициативата. Те са сглобили и направили оградата, подновили са стара люлка и са се погрижили за окосяването на тревата.

Ето какво споделя пред GlasNews.bg Богдана Иванова, която е една от участничките в акцията:

"Татковците ни донесоха материали (гуми), за да направим форми от тях. След като бащите поставиха оградата, майките се захванахме с боядисване, сглобяване на фигури от гумите и почистихме площадката. С много желание, колективна работа и помощ и съдействие от други хора всичко се получава!"

"Не е нужно да вярваме, че всички хора са лоши и че няма помощ от никъде. Ако човекът с човека се държи и говори нормално, всичко може да се направи и получи!"

Участниците в инициативата се надяват и други родители, не само в Ивайловград, да последват техния пример.