Помните ли малката Белослава? 2-годишното момиченце, което преди почти две години получи сърдечен арест на детска площадка, докато си играе? Тогава детето изпада в клинична смърт, впоследствие сърцето й възвръща ритъма си, но детето изпада в кома. Всичко това - заради ковид инфекция, която засяга 50% от белия й дроб.

Белослава страда от мозъчни усложнения след прекаран сърдечен арест поради ковид инфекция. Диагнозата й е аноксична фипоксична цефалопатия и неоклозивен хидроцефалит. 

2-годишно момиченце получи сърдечен арест, докато си играе


Транспортирана е в крайно тежко състояние в клиника в Турция, където в продължение на 5 месеца лекарите се борят за нейния живот. Лечението й продължава и тя показва значителен напредък, но е необходим продължителен престой в турската болница.

Момиченцето започва все по-често да се усмихва, да сяда самостоятелно, да стъпва на крачета, вече се храни и показва истински характер . Пътят към нейното пълно оздравяване и възстановяване е дълъг, но Белослава е изключително упорито дете. “Нали няма да умра?“, пита и се усмихва на мама и тати.

„Всичко, което се прави в Истанбул ежедневно за нея от страна на лекари и терапевти, за съжаление не се извършва в България. Тук нямат такава практика, както в България, с лека ръка да се отпише малко дете и да се прати в графа "неспасяем случай... И Слава Богу! Преди година, доведохме тук - в Турция, жив труп, а днес малкото ни съкровище се усмихва, храни се, сяда сама, стъпва на крачета, изразява мнението си с емоции... жива е...“, разказват близките й на Facebook страницата на детето.

„Нека не спираме да държим малката ръчичка на нашата Бела, докато не я видим здрава и щастлива. Нека ѝ помогнем да се върне в България, стъпила здраво на крачетата си. Нека заедно, да покажем на онези лекари в България, които я изпратиха към палиативни грижи, че са сгрешили и не бива с един замах да отписват деца от живота!“, призовават те.

Лечението на Белослава в Турция продължава. Нека да помогнем да върнем усмивката на детето и неговите родители!

https://www.facebook.com/groups/917646809094657/

Дарителска сметка Fibank
IBAN: BG85FINV91501317557550
BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова
PayPal: http://PayPal.me/BBorislawow