В разгара на летния сезон трафикът по магистралите ни е изключително натоварен. Шофьорите масово нарушават правилата за движение по пътищата.

А един проблем относно придвижването по скоростните пътища, с години остава нерешен. Става дума за водачите, които шофират в лява лента с по-ниска скорост от предвиденото за нея. За това алармира и търси решение нашенец.

Той се надява да се създаде култура на шофиране, с която да не се застрашават животи.

Ето какво споделя той:

"Пускам този клип, защото имам нужда да ми помогнете с един много специален казус. Какво е вашето мнение, за да приключат тези тарикати, които карат в лявата лента по магистралите.

Първо искам да им кажа, че те не са големи тарикати, а аз съм по-голям тарикат от тях. Искам да питам – как да се справим с тези, които карат в лявата лента с 90 км/ч, държат си ръката високо вдигната и си пишат с 16 човека, и не си гледат огледалата, и не им пука.

Виждат те по някое време, че си зад тях, и си казват „ще чака тоя“, „аз съм най-големия, аз съм човека, няма какво да ме бутне, че застрашавам цялото движение, на цялата магистрала“. Какво според вас трябва да се случи?

В лявата лента с 16 километра и шеф еди кой си… хърка вътре, спи. Моля ви за вашата помощ. Помогнете ми да създадем някаква култура на шофиране в България, защото положението е ужасно и за съжаление все повече ще дават хора по телевизията.

Да спираме да ги бием ли, да пускаме жалби ли, не мога да разбера. Кажете ми какво трябва да правим с такива хора?"