Данаил Николов, основател на ферма „Овчарника“, нахлу в офис на Енергото. Той бе ядосан, след като са му спрели тока. Той е реагирал, и с кредит погасил задължението си, но токът не е бил пуснат. Фермата се намира в село Доброглед, Варненско.

Явор, който нахлу в Енергото с грил: Това е начинът да се протестира ВИДЕО

Това е причината Данаил да предприеме крайни мерки и да отиде в електроразпределителното дружество. Той разля голямо количество вкиснало мляко в офиса, пише novini.

„Това е моят протест към цените на тока и за рекетьорското отношение на всички електроразпределителни дружества. 3 месеца поред тегля кредит, за да си платя тока. В безиходица сме. Цената на тока от 1500 вече минава 3000 лева. Рекетьорите, ако не им платиш един ден, го спират. Животните ми умират, млякото ми вкисва. Вчера съм хвърлил един тон мляко“, каза разочарованият от ситуацията в държавата фермер.

Мъжът, нахлул във ВиК дружество по халат: В XXI век искам да имам вода

Припомняме, че наскоро имаше подобен случай. След снежната стихия през ноември Явор нахлу в енергото в Силистра. Там той си спретна софра и извади грил. По думите му 24 часа нямал ток в силистренското село Калипетрово.