Жителка на Хисаря сподели за една добра постъпка, но едновременно с това изрази и възмущение. Жената е видяла възрастен мъж да пада на земята. От удара потича кръв от главата му, а повечето очевидци не се трогват. Единствено тя спира колата си по средата на пътя, за да помогне на пострадалия човек. След известни усилия успява да го вдигне на крака. Свидетели на случката са станали и други шофьори, които са демонстрирали безразличието си с подминаване. Младата дама все пак откарва мъжа до дома му. Дори му купува диня, за която всъщност е бил тръгнал. Историята беше разпространена в социалната мрежа, където мнозина адмирираха постъпката.

„Сега ще ви разкажа една история за бездушието... Карайки днес по един от булевардите в Хисаря, видях, че един видимо възрастен мъж на около 75-80 год. пада на пътя, при което докато стигна с колата до него, го подминаха поне 5 коли (карани от МЪЖЕ), а най-учудващо е, че един човек през цялото време си вадеше колата от гаража, който се намира точно срещу него и отново - реакция НИКАКВА!!! Спрях точно срещу него, по средата на пътя, за да спра колите, които така или иначе подминаваха, но с надеждата да ги спра да не карат на 2 метра от главата му, която беше ударена и кървеше. Поне 5 мин не успявах да го вдигна, а колите продължаваха да минават и просто ме гледаха как се опитвам да го изправя... Попитах го на къде е тръгнал и той ми каза, че му се яде диня... За щастие успях да го прибера до тях, отидох и му купих диня. Та… мисля, че каквото и да кажа ще е малко, но съм сигурна, че все някой от тези, които го подминаха безучастно ще прочете поста, затова и го пиша - ТИ СИ СРАМ!!! МЪЖЕТЕ биха помогнали! На мястото на този дядо, можеше да е твой или друг близък! И него ли щеше да подминеш? Много рядко споделям негативно мнение, за каквото и да било, но силно ме разстрои мисълта, че сеирджиите в града са повече от хората! Възпитавайте децата си!,“ написа Денислава Петров.

„Какво да кажа. Поклон пред теб Дени. Дядото е имал късмет да го срещнеш ти. Респект. Само мога да кажа, че тези студени душици, могат да се учат от теб. Тъжно е... Жалко е... че сме на дъното по човечност,“ пише жена.

„Жалко! Жалко, че в един малък град,в който хората се познават, цари бездушие! Липсва съчувствие, липсва необходимостта да помогнеш... липсва общност... по-лесно е да подминеш, да се направиш, че не е си видял... и още десетки извинения, за да успокоиш съвестта си. Но Denislava Petrov надеждата ми е във вас младите, интелигентни и емпатични хора... и примера, който давате,“ коментира друг.

„Труден занаят е добротата. Въпрос на възпитание и ценностна система. Трябва да е ежедневие.“

„Дълбок поклон, госпожо! А на тези, които са го подминали, е добре да им се напомни, че никой, никога и никъде не е застрахован, от каквото и да било!“

„Респект към такива хора като теб, но за съжаление света се изроди и по-често може да срещнеш някой да ти направи мръсно, отколкото добро.“