Родопското одеяло, постлано на плажа в Поморие, стана голям хит в мрежата. Разказахме ви за него вчера. Но историята не приключва до тук. То не е забравено, дори напротив. Разкриват се нови хоризонти за добре познатата за мнозина завивка.

В социалната мрежа се появи инициатива, която цели да възроди по един или друг начин българското. Мъж приканва да се организира, нещо подобно на родопско-одеялски събор.

„По случай "Родопското" одеяло, което повечето "оплюха" в Поморие! На кой му стиска 30.07 събота плаж НСА Несебър! Носете родопски одеяла, кичени халища и губери - час 10:00. Да опънем българското на плажа. Не е срамно!,“ написа основоположникът на идеята.

Родопско одеяло на плажа в Поморие шашна всички СНИМКА

„Ще стане сензация! Браво! Добра идея!,“ коментира жена.

„После очаквам снимка от родопско-одеалския събор,“ пишат под публикацията му.

„Аз нямам родопско одеало, но пък мога да дръпна едно хоро във водата,“ коментират още.

Появява се обаче и един друг аспект на цялата история. Дали въпросното одеяло трябва да се превърне в обект на шеги. Дали човекът, който го е постлал на плажа няма добра причина за това.

„Не знаете на кой какво му е положението финансово, здравословно, за да отиде някой с родопско одеяло. Дали на самия човек му е приятно още повече да бъде усмят публично?,“ това написа жена за другата страна на нещата.