Покъртителен случай от Бургас! Мъж с ТЕЛК и множество болести е принуден да спи на пейка пред болница. Причината е абсурдна и мнозина са убедени, че само у нас се случват подобни неща. 51-годишния мъж няма направление, а е за приемане в лечебното заведение. Той се налага да чака до 7 октомври, когато ще вземе пенсията си, а след това и заветното направление. До тогава – на пейката!

Добър човек е купил вода и храна на мъжа. От разговори с изстрадалия мъж се разбира, че и от спешното отделение се чудели, че е още жив!

Ето какво споделят в социалната мрежа:

„Излизам от централния изход на болницата и се натъквам на него – 51-годишен инвалид, с ТЕЛК, застойна сърдечна недостатъчност, сънна апнея, хипертония... С течащи рани по краката... От 10-ина дни живеел на пейката. Бил за приемане, ама нямал направление. Като си вземел пенсията на 7-ми... Дотогава там. Мръсен, гладен, жаден, отчаян...и усмихнат. Купих му храна и вода, естествено. Друго не мога да направя. Оказа се, че жената на кафето го знае, отдавна бил там и вече са свикнали с вида му. Изборен ден е, то е ясно, че на никой не му пука, ама поне днес червена точка да си напише някой, да се размърда, трогне... Макар че... едва ли. Домъчня ми, нищо човешко нямаме, подминаваме с безразличие и дори не виждаме нещастието в очите на другите.

Питала съм го дали иска да го снимам - разреши, благодари и пожела здраве.

Пък аз желая спокойствие и удовлетворение на управляващите и на всички, от които зависи сигурността на такива хора. А, и успех на изборите, разбира се!“

Жена, натъкнала се също на мъжа написа: „В неделя минавахме от там със съпруга ми, купихме му храна, наистина тъжна картинка. Поговорихме си с него, изобщо не изглежда добре, каза ни, че дори от спешното са му се чудили, че е още жив.

Какви са тези сърца? Каква е тази безчувственост?“