Младежи подпалиха дърво с пиратки в Пловдив. Това се е случило на едно от тепетата в града. Сигнал на телефон 112 подават случайни минувачи, които чули гърмеж на пиратки и след няколко минути забелязали горящо дърво в основата си. Те опитали да загасят пожара с бутилки вода, но без успех. Пожарникарите овладели огъня.

Деца с пиратки запалиха дърво на Бунарджика в Пловдив ВИДЕО

Минути преди инцидента на хълм Бунарджика през мястото минала група тийнейджъри. С цел забавление те пуснали пиратките в кухините в основата на дървото, без да си дадат сметка за последиците от своите действия.

Мъжът, подал сигнал за инцидента, изрази своите благодарности за бързата реакция на огнеборците. Той споделя, че само 7 минути са им били необходими, за да стигнат до мястото.

Ето какво написа Константин Дичев:

"Искам да изкажа своите благодарности към Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив за тяхната светкавична реакция – успяха да ни открият за около 7 минути след подадения сигнал до 112, въпреки труднодостъпното място. Отдавам благодарности и на двамата младежи, които караха планински велосипеди и отидоха да повикат общинската охрана.

Парк Бунарджика е чудесно място за всички жители на Пловдив, и ние следва да се отнасяме с внимание и уважение към неговата природа.

Въпреки че не съм против използването на фойерверки като цяло, считам, че те трябва да се употребяват отговорно, на подходящи места и определено не от непълнолетни лица.

Изключителен късмет беше, че се намирахме на точното място в подходящия момент, в противен случай много хора биха пренебрегнали тази случка. За мен сигурността, опазването на природата и инфраструктурата на град Пловдив са изключително важни.

През лятото в Лозенец, по време на наводнението, бяхме евакуирани от нашата къща от пожарникарите на Царево. Просто не мога да опиша с думи професионализма, който тези момчета проявиха. Сега видях същия висок професионализъм и от пожарникарите в Пловдив. Поради тази причина предполагам, че пожарникарите в България се ползват с високо обществено доверие.

Очаквам сега Община Пловдив да предприеме бързи действия за премахване на компроментираното дърво за да не се случи повреда на общинска инфраструктура или недай си Боже трагедия."