Плашеща тенденция - напоследък тийнейджърите стават все по-агресивни.

Че тийнейджърите у нас стават все по-агресивни го доказва поредното видео, на което попадна екипът на GlasNews.bg. От клип, публикуван в социална мрежа, позволяваща създаването на кратки видеа, а именно Tik-Tok, виждаме как момче настига две момичета, които вървят по булевард в град Добрич. Без да се замисля за последствията, младежът се прицелва с яйце в главата на едно от момичетата, които вероятно не са провокирали агресията му по никакъв начин.

Доволен от постъпката си, момчето танцува кючек. По наша информация момичето, чията глава бе замеряна с яйце, е пострадала и има синини. Отново по нашата информация, но непотвърдена - младежът учи в Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич.

Както вече споменахме, видеокадрите бяха публикувани в Tik-Tok, но впоследствие свалени от социалната мрежа. Дали заради политиката на Tik-Tok относно насилието или младежът е осъзнал, че е много верояно да стане медийна звезда с агресията си - можем само да гадаем.

Само преди станахме свидетели на ужасяваща агресия в Русе. Да припомним - биячът Джан преби момче в тоалетната на питейно заведение, а след това го унижава, като кара младежът да целува краката му. Фрапираща е приликата с действията на Васил Михайлов, който попадна в ареста след множество сигнали за побои. Впоследствие се оказа, че жертвите на Джан са поне 15 момчета от града.

Жертвите на бияча от Русе са поне 15, обиждал е и учител

Предполагаме, че наблюдавайки други младежи, тийнейджърите, проявяващи агресия, формират стереотипи за това как изглежда "мъжествеността". Така мъжкото поведение започва да се свързва с насилие и грубост към момичетата и желание да се бият с друг човек. Тийнейджърите, които са били насилници, в по-голямата част от случаите стават престъпници. И вероятно целещият с яйце в Добрич ще прояви по-сериозна агресия в бъдеще.

Вижте видеото с агресията от Добрич. Междувременно призоваваме структурата на МВР в града да вземе адекватни решения и мерки.