Младежи върнаха изгубена брачна халка, която бе търсена безрезултатно от своя собственик. Историята се развива в Стара планина в района на връх Бузлуджа.

Случката е от средата на месец януари, когато Шабан Шенол, Мерт Асанов и приятелките им Дилек Юмер и Вани Ко се натъкват на пръстена, който има гравюра с името  Zuleyha.

Младежите започват издирване на собственика, който членувал в една от групите на град Казанлък в социалната мрежа Фейсбук, и не след дълго откликнал на въпросите им. Така се изяснило че халката е загубена на 16 януари, а търсенето й останало напразно. Още същия ден тя е върната на щастливия собственик.

Zuleyha Emin пише: “Здравейте група! Искам да си изкажа благодарностите към добрите хора на този град. В неделя мъжът ми си изгуби халката и на следващия ден се свързаха с нас съвсем непознати хора с добри сърца да ни кажат, че са ни намерили халката и са ни открили по надписа на нея. Не веднъж съм го казвала “обичам го този град” добре, че ви има добри хора! Вани Ко,Шабан Шенол ,Mert Asanov ,Dilek Yumer и Йоана Цветкова-Комитова“.

Десетки са коментарите под тази благодарност, мнозина изразяват възхищението си от стореното, някои съветват загубилия брачното свидетелство друг път да внимава повече.