Момче е претърпяло неприятна случка в Перник, а съученик безсърдечно го е подминал.

Младо момче е колабирало в Перник. Неприятната случка е станала в района на Средно училище с разширено изучаване на чужди езици "Д-р Петър Берон".

Момчето, което се е строполило на земята, е получило помощ от свои връстници. Това съобщи майката на детето в социалната мрежа Фейсбук. Тя обаче добавя, че преди децата да помогнат на сина й, до него е бил съученикът му - Дарин. Майката сподели, че въпросното момче е подминало сина й с думите: "Я, бегай от тука!", след като колабиралият младеж го е помолил да му подаде ръка, за да се изправи.

"Пиша със сълзи на очите, но искам да благодаря на децата, които днес на светофара на Руското са се спрели да помогнат на сина ми. А на Дадрин ще му пожелая да не изпада никога в положението на сина ми днес!", написа майката.

Публикацията в мрежата събра близо 1000 лайка, а коментарите започнаха да валят един след друг. Потребители на Фейсбук поздравяват децата, оказали помощ на момчето. Поздравяват и техните родители - за доброто възпитание. Хората обаче не пропуснаха да осъдят безсърдечната постъпка на Дарин.

"Поздравления на родителите на тези деца! Поздравления и да децата! Жалко за момчето, които си е тръгнало, много жалко за него! Никой не го е научил! Мисля, че и в училище трябва да се говори за това, че има дечица с проблеми, да се обяснява какво може да им се случи по някога и как трябва да им се помогне в този момент! Децата трябва да знаят как да реагират, трябва да знаят как да потърсят помощ, ако се наложи. Трябва да бъдат научени на милосърдие, на съпричастност и че в такъв момент трябва да се запази спокойствие. Желая здраве на всички!", написа Валентина Г.

"Браво на тези деца, които са помогнали на сина Ви. А другото дете, което е оставило приятел, не му прави чест, но може би не е научено да помага. Имам две деца, които винаги помагат и съчувстват на всеки, така сме ги възпитали и така трябва - никой не е застрахован от нищо в този живот. Дано детето Ви да е добре. И ще си позволя да Ви дам съвет - заведете го да му пребаят", коментира Детелина П.

"Браво на такива прекрасни деца! Адмирации за възпитанието! Дано детенце да се чувства добре! Добротата е безплатна, надявам се да се възстанови бързо! А, за Дарин мога само да съжалявам родителите му, утре никой няма да подаде ръка на Дарин, а човещината е най-скъпият подарък и за съжаление никой не е застрахован от неприятности! Жалко за тази грозна постъпка на това момче!", добави Деси С.

Снимката е илюстративна.