Момченцето на 43-годишната Миглена, която почина, докато чакаше помощ в Спешното отделение на врачанската болница, остава с баба си и леля си.

След консултации с най-близките му роднини, отдел "Закрила на детето" - Враца, ще предприеме мярка на закрила на детето, а именно "настаняване в семейство на близки и роднини".

Така детето ще продължи да се отглежда на същия адрес, в обкръжението на най-близките си роднини.

Грижите за него ще поемат бабата и дядото по майчина линия с помощта на лелята, съобщиха от агенцията.

Социалните вече предприели и други действия според правомощията си за оказване на психологическа и материална подкрепа на детето, чиято майка почина на 30 януари.

Сестрата на починалата жена обясни, че момченцето вече знае, че мама няма да се върне, защото е ставала звездичка в небето, че то остава да живее в същия дом заедно с тях, ще го гледа със своите деца - неговите братовчеди, ще продължи да ходи в същата детска градина. Увери и че ще се работи с психолог.

Мъжът на починалата Маги живее с нея на семейни начала, но детето е от предишен брак. Таткото е починал от рак, още преди синът им да навърши 2 г.

Момченцето вече получава наследствена пенсия за другия си починал родител. Семейството е консултирано за възможността да бъде подпомогнато с помощи съгласно закона, както и по отношение на реда за учредяване на настойнически съвет, обясняват още социалните.

Протестиращи щурмуваха спешното отделение на болницата във Враца ВИДЕО

Все пак тялото на починалата във Враца майка ще бъде ексхумирано

Жена издъхна в Спешното във Враца, а рецепционистката си бърка кафето! ВИДЕО