Младо момиче се нуждае от операция на лицето след ухапване от куче. Петя Георгиева е придружавана от сестра си в Израел, където ще бъде извършена манипулацията, която трябва да бъде извършена тази сутрин.

На 18 март Петя и сестра й Калина, заедно с родителите, се разхождат в малко селце, когато се случва трагедията. Голямо куче скача и захапва лицето на Петя. Животното отхапва целия ѝ нос.

"За миг, за секунда стана. Обърна се към мен и вече нямаше лице, всичко беше в кръв", споделя Калина - нейната сестра. Оттам почва страшна лудница и кошмар - първо в болница в Кюстендил, където оказват първа помощ, оттам в "Пирогов".

В "Пирогов" са направили всичко възможно, семейството е с огромна благодарност към лекарите от лицево-челюстна хирургия. Но за да може Петя да си върне лицето, да си върне живота, трябва да се направи операция в Израел, която е на стойност 95 000 долара. Сестрата на Петя и семейството й са събрали малка част от тази сума, за останалото разчитат на добри хора.

„Към момента имаме към 50 000 лв., нужни са над 200. Липсват около 150 000. Всичко ще стане ясно днес след първата операция, когато видя точно какво ще трябва да се прави“,разказва Калина Георгиева, сестра на пострадалата Петя.

„В България беше извършено лечение, носът ѝ беше пришит обратно с надеждата нещо да се захване от този нос, нещо да остане в момента, надеждите са за някоя част от общите да останат. Ние сме изключително благодарни, защото екипът по лицево челюстна хирургия в „Пирогов“ се грижи прекрасно. Професор Янев даде всичко от себе си и ние се чувствахме много спокойни в България наистина“, разказва Калина.

Всеки, който иска да помогне на Петя, може да го направи на следната банкова сметка:

BG24FINV91501317607924 BGN
Петя Георгиева Георгиева