Детето ми пада и разбива челото си на ръба на маса. Съпругата ми го закарва в болницата в Люлин, откъдето ги насочват към Пирогов. Пристигнахме в Пирогов около 19 ч., където за повече от 3 часа и половина минах през 4 кабинета с детето на ръце. Това написа съветникът на министъра на отбраната Тодор Тагарев Мустафа Емин в своя фейсбук профил, след като по-рано днес медицинска сестра в "Пирогов" разказа, че Емин вдигнал скандал и поискал чуждо дете да бъде изведено от шокова зала, за да вкарат неговото.

Скандал в "Пирогов" със съветник на Тагарев: Искал да извадят от шокова зала дете, за да влезе неговото

"Възможно е да съм бил емоционален, макар да съм спокоен човек. Ако съм оскърбил някого, извинявам се.

Дълбоко невярно е обаче, че съм искал детето ми да заеме мястото на друго дете. Това е нечовешко поведение, на което не съм способен. Не съм парадирал със служебното си положение, гледам на него като на възможност за служба, а не като на привилегия. Извинявам се, ако съм бил невнимателен в общуването си към някой от лекарите и сестрите в Пирогов. Вярвам, че истината излиза наяве рано или късно и съм готов да понеса цялата отговорност за всяко свое действие", допълни още той.

"Това, което не мога да допусна е дъщерите ми да растат с дори най-малкото съмнение, че баща им може да постъпил нечовешки, както се твърди. Благодаря на лекарите и екипа, който се погрижи да зашие разбитото чело на детето ми."

Случката за отношението на съветника на Тагарев беше споделена от фейсбук страницата на "Пирогов". По-късно стана ясно, че партийна проверка ще провери нарушил ли е етичните норми Мустафа Емин.

От формацията "Да, България" обясниха, че са получили сигнал за инцидент със съпартиеца си от 28 август. От Министерството на отбраната също излязоха със позиция относно случая.