Едва преди ден отпразнувахме 24 май - празникът на българската писменост, образование и култура. Денят, в който честваме един от огромните приноси на България към цивилизацията - съхраняването на делото на Солунските братя и техните ученици.

Само часове след  празничните шествия изпратихме и абитуриентите - с бляскави тоалети, скъпи возила и нестандартни решения.

Някак встрани остана и ролята на хората, които дават крила на младите и отварят очите им за знанието - учителите. Следващата история показва именно, че трудът им не е непризнат, именно от техните ученици.

На празничното шествие за 24 май в град Перник ученици напуснали парада, за да поздравят своята учителка Цветанка Заркова, която била в публиката. "Няма по-голяма награда за един учител"- добавя авторът на снимката, запечатала момента.

"Като я видяха в публиката и всички се затичаха към нея... Дълго време се прегръщаха. И на мен ми стана много мило... Това е най-голямата награда - направих само една снимка- защото исках да се насладя с очите си... Такива моменти се виждат рядко", пише Огнян Немски.

Публикацията събира множество положителни коментари, в които хората споделят името на преподавателката, и положителното си мнение за нейната работа.

"Познаваме я лично. Един истински добър човек и педагог. Пожелаваме й здраве и много обич!", пишат сем. Владимирови.

"Добър човек и снимката е показателна, че е и добър учител!", добавя М. Методиева

Подобни снимки ни карат да мислим само едно - преподаването не е работа, а призвание. Като в страната се трудят хиляди български учители, които дават времето си, за да осигурят бъдеще на децата.

Шествието за 24 май премина под аплодисментите на стотици пловдивчани СНИМКИ+ВИДЕО